Glascoating

Glascoating voor uw auto of motor

Een glascoating is een vorm van lakverzegeling die tot 6 jaar op de lak blijft zitten (afhankelijk van de gekozen soort coating, onderhoud en gebruik van de auto of motor).  Wanneer glascoating op een auto of motor is aangebracht, is deze gemakkelijker schoon te maken. Lees voor een uitgebreide beschrijving over glascoating de onderstaande tekst.

Waarom een glascoating?

Minder vaak uw auto of motor wassen en toch een schonere auto of motor, wie wil dat nou niet?

Door middel van een glascoating zal vuil minder snel aan de lak van uw auto of motor hechten. Het feit is dat uw auto of motor hierdoor minder snel vuil opvangt en langer schoon blijft. Wanneer u dan toch weer eens de auto of motor moet wassen, zal u merken dat het vuil zeer gemakkelijk van uw auto of motor te verwijderen is.

Glascoating is de laatste jaren zeer populair geworden in de automotive. De coatings hebben zich bewezen als krasbestendiger, duurzaam, waterafstotend en natuurlijk niet onbelangrijk glans versterkend.

Kortom, uw auto of motor blijft beter schoon en u bespaart tijd met schoonhouden.

Voordelen glascoating:

✔️Diepere glans van de lak
✔️Beter bestand tegen krasvorming
✔️Vuil- en waterafstotend
✔️Blijvende beschermlaag tot 6 jaar
✔️Bescherming tegen chemicaliën, oxidatie, corrosie, vogelpoep, uv-straling, pekel, etc…

Wat is een glascoating?

Het woord glas in de naam glascoating verraadt het natuurlijk al een beetje. Het hoofdbestanddeel in de coating is Siliciumdioxide (SiO2), deze stof verandert bij aanraking met zuurstof in een keiharde microscopische laag glas. Er vormt zich dus letterlijk een laag glas over de laklaag van de auto of motor, ook wel glascoating genoemd.

Hardheid glascoating

De hardheid van de glascoating wordt aangegeven met de schaal van Mohs, deze gaat van 0-10h. De uiteindelijke hardheid is afhankelijk van de samenstelling van de glascoating en het aantal opgebrachte lagen. Des te meer lagen des te harder de coating. De door ons gebruikte glascoatings halen afhankelijk van de gekozen coating een hardheid van 9h. Wij gebruiken hiervoor de coatings van Labocosmetica.

Slijtvastheid

De hardheid van de glascoating zorgt voor een duurzame slijtvaste beschermlaag. De laag zal ervoor zorgen dat de poriën van de lak als het ware afgesloten worden, waardoor vuil zich niet meer goed kan hechten aan het oppervlak van de lak. Boomsappen, teer, vogelpoep, pekel en chemicaliën zoals olie zullen niet snel meer zorgen voor lak problemen.

Duurzaamheid

De stand tijd van een glas coating kan variëren tussen 1 en 6 jaar. Dit is natuurlijk langer dan een normale wax ooit zal behalen. De stand tijd van een wax is namelijk zo’n 3 maanden. Dat betekent dat een glascoating dus enorm duurzaam is. Daarnaast vervaagt een wax al bij het wassen van de auto, deze wast u er als het ware vanaf. Het is echter onmogelijk om een glas coating van de lak te wassen.

Door het waterafstotend effect, bekend als “sheeting”, rolt het water van de auto zonder dat er met de auto of motor gereden wordt. Het oppervlak is namelijk zo hydrofobisch, dat het water zich als mooie pareltjes op de lak vormt. Dit wordt het “beading” effect genoemd. Naast dat het er onwijs spectaculair uit ziet, heeft dit als voordeel dat vuil minder goed zal hechten en de auto of motor gemakkelijker schoon te maken is. De auto of motor wordt dus minder snel vuil.

Glansgraad

Een bijkomend effect van een glascoating is dat deze de glans in de laklaag enorm verbetert. Door de Sio2 kristallen in de coating zal de lak een mooie diepe “wetlook” krijgen. Bij auto’s met een metallic lak zullen de metallic deeltjes veel beter zichtbaar worden waardoor onwijs veel meer glans ontstaat. Bij een uni lak wordt de lak juist veel dieper van kleur.

Hoe gaan wij te werk?

Na ontvangst van uw auto of motor:
✔️Pre-Wash met snow foam
✔️Handwassen met pH neutrale shampoo
✔️Deursponningen reinigen
✔️Velgen en wielkasten reinigen
✔️Drogen m.b.v. droogdoeken
✔️Ramen schoon
✔️Banden voorzien van dressing
✔️Hardnekkig vuil verwijderen met stoom
✔️Polijstbehandeling (aantal stappen afhankelijk van het gewenste resultaat)
✔️Reinigen met clay en claylube
✔️Lakwerk ontvetten
✔️Aanbrengen glascoating

Remmingweg 21P
1332 BC Almere

Meer weten?
Vraag vrijblijvend om info!